kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

På Reach The City lærer kristne å dele evangeliet med fremmede på gata i Oslo. Dette er en type praktisk undervisning mange savner i sin lokale menighet.
Les mer
Den amerikanske forskeren Robert Jones hevder i ny bok at rasistisk teologi er dypt integrert i DNAet til hvite kristne kirker i USA.
Les mer
Sekulære og kristne organisasjoner ber sammen politikere forby sexkjøp og viser til den «nordiske modellen» for hvordan myndighetene bør beskytte utsatte kvinner.
Les mer
Småbarnsfamilien Åkre trekkes ikke mot store kristne stevner. De har funnet sitt feriested i Bygland der det er lav puls, god forkynnelse, turmuligheter og lett å få kontakt med alle.
Les mer
Dagfinn Lund er fast leverandør av sommerlykke til barn som ikke hadde trodd de skulle få seg noen ferie på Sørlandet.
Les mer
I 2008 da han tiltrådte, ante neppe Erik Furnes at det skulle komme så direkte til nytte i jobben som indremisjonsleder at han er utdannet dataingeniør.
Les mer
Da nøden var størst, var hjelpen nærmest for Indremisjonsforbundet. Med en datakyndig generalsekretær kan de lose folk trygt inn i og ut av møter på bibelcampen i Lyngdal.
Les mer
Tor Bertel Løvgren er av predikantslekt. Selv om kristen tro er viktig i romantrilogien han snart har fullført, er han ingen forkynnende forfatter.
Les mer
Da tankesmien Skaperkraft ble startet, trodde Hermund Haaland det skulle ta et år å få 1.000 støttepartnere. Det tok nesten ti. Men det siste året har veksten vært formidabel
Les mer
Forrige helg ble en barnegrav i Haugesund påført en grov anti-muslimsk tekst. Kirkevergen er opprørt og har anmeldt saken.
Les mer
Den evangeliske kirke i Tyskland nådde et rekordlavt medlemstall i 2018, og bare 3,2 prosent av medlemmene var til stede på en søndagsgudstjeneste.
Les mer
Mercy Ships Norge vil hjelpe utsatte afrikanske land i koronatiden. De har trofaste individuelle givere i ryggen, men inntektene fra firmaer svikter.
Les mer
Kaja Burhol Austad (27) ble nylig første kvinne til å bli ordinert som prest i Flekkefjord kirke. Samtidig har nyordinerte prester i England for første gang et kvinnelig flertall.
Les mer
Prestesønnen Chris Duwe hadde en delvis ugrei oppvekst med rus og kriminalitet. Nå bruker buktaleren YouTube for å formidle kristen tro og trosforsvar til barn og unge.
Les mer
Avdøde Michael Jacksons datter Paris Jackson (22) skal portrettere en kvinnelig versjon av Jesus i filmen Habit. Flere kristne organisasjoner protesterer.
Les mer
Kirkens Nødhjelp mener Norge må løfte sammenhengen mellom klima og konflikt inn i FNs Sikkerhetsråd og stille strengere krav til samlet håndtering av disse utfordringene.
Les mer
Misjonsorganisasjonen Kristen Muslimmisjon skifter navn til Lys over Land. – Oppdraget med å nå muslimene med evangeliet er det samme, sier informasjonsleder Eivind Flå.
Les mer
Hans J. Sagrusten forlater sjefsstolen i Verbum forlag, men fortsetter å jobbe i Bibelselskapet.
Les mer
Hos Elevator lærer fengselsfugler å igjen fly fritt. Snart får også kvinnelige innsatte et slikt tilbud i siste del av soningstiden. Det kan også hjelpe mennene.
Les mer
Fra høsten mister Ungdom i Oppdrag omkring halvparten av inntektene sine. Mottiltak er satt inn, men hvis viruseffekten fortsetter, kan det få alvorlige følger.
Les mer
Oslofjord Folkehøgskole i Bærum har høyere søkertall enn på flere år. Nå håper de på en positiv korona-effekt.
Les mer
Gradvis vender gudstjenestelivet tilbake over hele Europa. Norske kirkegjengere lengter etter åndelig fellesskap og til praten over kirkekaffen. Den trenger ikke være langt unna.
Les mer
Leif Carlsen har alltid vært detaljorientert. Det synes i leiligheten hans i Hamar der han har en mengde modeller av norske kirker som han har laget selv.
Les mer
I en stevnefattig sommer, går Ungdom i Oppdrag nye veier for å samle kristen ungdom.
Les mer
Journalistutdanninga ved NLA Høgskolen i Kristiansand har fått godkjent søknader for økonomisk stønad til utvekslingsprosjekt med Georgia og Albania.
Les merPowered by Cornerstone