kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Sør-Koreas Shincheonji Church of Jesus er ifølge menneskerettsaktivister urettmessig gjort til syndebukk for korona-utbruddet i landet.
Les mer
I år er det 130 år siden Johan Halmrast skrev salmen «Å, salige stund uten like».
Les mer
KABB erfarer at nye digitale tjenester i forbindelse med Korona-krisa er med på å bedre inkludere mennesker med funksjonsnedsettelser i kirkelige fellesskap.
Les mer
Alle de tre norske bibelforlagene solgte færre bibler i 2019 enn året før. Salgstallene bekrefter en langvarig nedadgående trend der hver femte bibelkunde er blitt borte.
Les mer
Hjalmar Hansen mente selv han hadde skrevet mer enn 800 sanger og dikt. Den som huskes best ble til da hans 16 år gamle sønn døde. I år er det 100 år siden «Herligste navn som er uttalt på jord» ble skrevet.
Les mer
Det konfliktfylte landet på om lag 20 millionar menneske er no eit av dei tre afrikanske landa med høgast smittespreiing av korona. – Dei fattigaste blir ei stor risikogruppe, melder Strømmestiftelsen.
Les mer
Sjøholt Folkehøgskole skulle ha teke imot dei fyrste elevane sine til hausten, men styret ser seg no tvunge til å vente i eit år med å opne den omstridde skulen.
Les mer
Fanny Crosby 200 år:
Hun sang om Jesus
Tirsdag 24. mars er det 200 år siden den kjente salmedikteren Fanny Crosby ble født.
Les mer
Når kirker og forsamlingssaler ikke kan fylles opp fysisk, finnes det alltids en nettløsning. Det gjelder også for folk som vil be.
Les mer
I en vanskelig fase strekker Sjømannskirken ut en hjelpende hånd til Kirkerådet siden konfirmanter flest ikke kan få vanlig undervisning for tiden.
Les mer
Sel kirke i Gudbrandsdalen ble trolig forsøkt påtent natt til torsdag. Politiet ser hendelsen i forbindelse med den nylige brannen i Dombås kirke.
Les mer
Kirkemøtet som skulle vært avviklet fra  22. til 27. april utsettes til høsten.
Les mer
Et møte med en ung kvinne på et krisesenter snudde opp ned på alt for Lovisa Njord Johansson.  
Les mer
Gjennom nysgjerrigheten til dukken Jakob ønsker tre kamerater at barn skal få oppdage kjernen i evangeliet.
Les mer
Det er 40 år siden Operasjon Mobilisering ble etablert i Norge. Det skulle feires om et par uker, med OMs 81-årige grunnlegger blant gjestene. Nå er det hele utsatt.
Les mer
Dramatisk for Stiftelsen Skjærgårdsgospel med to månader utan arrangement og utan inntekter. No vert tilsette permittert.
Les mer
I fjor ble 27 551 personer døpt i Den norske kirke. Tall fra Den norske kirkes medlemsregister viser at tilbakegangen i antallet døpte nå flater ut.
Les mer
Søndagsskolen Norge lar seg ikke stoppe av Korona-karantene og jobber nå iherdig for å tilby en ny samling for barn på YouTube.
Les mer
Alle de planlagte Gåten om korset-konsertene i mars, blir utsatt, melder Stefanusalliansen.
Les mer
Når den norske kronekursen faller, får det store følger for norsk misjon i utlandet. I ytterste konsekvens kan det føre til mindre misjonsarbeid ute.
Les mer
Den norske kirkes «storting», Kirkemøtet, står i fare for å bli utsatt på grunn av koronaepidemien. Kirkerådet sier det er for tidlig å avgjøre dette nå.  
Les mer
Kontakt med lik etter korona-dødsfall kan representere en helsefare for kirkelig ansatte. Nå blir lokale gravplassforvaltere minnet om regelverket.
Les mer
Organisasjonen Åpne Dører vil i årets 8. mars-tog framheve tenåringsjenter som kidnappes på grunn av sin kristne tro.
Les mer
80 prosent av verdens befolkning kan ikke fritt utøve sin tro. Stefanusalliansen tror dette kan motvirkes gjennom kursing. Nå oversettes nettkurset deres til arabisk.
Les mer
Kristne og muslimske elever i videregående skole lever greit side om side, men tør ikke snakke åpent med hverandre av frykt for å skape konflikter, viser en undersøkelse.
Les merPowered by Cornerstone