kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Misjonens framtid er i byene og kirkene må lære å tilpasse seg storbyens mangfold, mener den amerikanske teologen og pastoren Ray Bakke.
Les mer
K-stud er både skuffa og overraska over at regjeringa vel å kutta i løyvinga til studieforbunda. Langt færre kristne organisasjonar kan no få støtte til kursa sine.
Les mer
Delegatene på Ungdommens Kirkemøte er opptatt av rekruttering til kirken og godt debattklima både i kirken og i samfunnet.
Les mer
Mens det runger protester mot Beijing i Hongkongs gater, finnes det dem som tror at enklavens fremtid kan påvirkes sterkt av kristne.
Les mer
Presten Sunniva Gylver mener spillefilmen Disco beskriver karismatiske kristne miljøer ganske godt, men også at den bekrefter manges fordommer.
Les mer
– Vi er bekymret for utviklingen i India og for våre indiske samarbeidspartnere, sier internasjonal leder i Normisjon.
Les mer
Når Korsets Seier fra nyttår overtas av Dagen, får det som nå er Pinsebevegelsens hovedorgan luthersk sjefredaktør. Det vil ikke påvirke Dagens dekning av bevegelsen, tror Magne Lerø.
Les mer
Kva har demokratidemonstrantar i Hongkong til felles med vindkraftmotstandarar på Sunnmøre? Dei bruker begge kristne salmar i sin protest.
Les mer
Nokre bøker har kraft til å endre menneskeliv. Det har den nye forlagssjefen i Verbum sjølv opplevd, og det er ikkje berre Bibelen som har virka inn på bokelskaren frå Vågå.
Les mer
Kristen organisasjon i Storbritannia frykter økt splittelse i landet og oppfordrer kristne til å be og snakke med meningsmotstandere på en god måte.
Les mer
Oversett og neglisjert kristen populærmusikk får ny oppmerksomhet i disse dager. Olav Solvang har skrevet sin beretning og tror folk er mer åpne for den kristne musikken nå.
Les mer
Professor Knut Alfsvåg mener flere av hans kvinnelige teologistudenter er blant de beste han har hatt. Han lytter gjerne til deres innspill – men er imot at de skal bli prester.
Les mer
Den noverande assisterande generalsekretæren tar over etter Rolf Gunnar Heitmann som generalsekretær frå 2020.
Les mer
Et studiekurs om tro og livssyn i Sápmi er blitt et av de mest populære studiene på den samiske høgskolen, Sámi allaskuvla.
Les mer
Tore Thomassen tror vi trenger en renessanse for de ti bud, som han mener får altfor lite oppmerksomhet. Hans nye album er en refleksjon over dem.
Les mer
Organisasjonen Barnevakten får Sareptaprisen 2019 for sitt haldningsskapande arbeid for å mellom anna skapa ein trygg mediekvardag for barn og unge.
Les mer
Stig Magne Heitmann frustreres over at det knapt er noen innvandrere eller asylsøkere i menigheten han går i. Men i kampen for kristne konvertitter ser han likevel lyspunkter.
Les mer
Islam-forsker Martin Accad mener respekt for og kunnskap om islam er viktig for kirker i møte med konvertitter, men det viktigste er å bli kjent med muslimer.
Les mer
Norme sliter med å få kvinner til å stille til styre og stell, men på vei ut døra får Anne Lise Søvde Valle stor ros for sin innsats som daglig leder.
Les mer
Før tusenvis av nordmenn samlet seg for å klimabrøle, gikk flere trossamfunn og kristne organisasjoner sammen for å overleve sine klimakrav til klimaminister Ola Elvestuen.
Les mer
Årets vinner av Medierosen fra Tro & Medier er artisten og poeten Trygve Skaug. Han berømmes for å være en håpets budbærer som er tydelig på sin kristne tro.
Les mer
Medan andre lokalradioar mistar lyttarar har den kristne radiokanalen pTro dobla lyttartala sine.
Les mer
Samiske lingvister frykter oppsplitting av det nordsamiske skriftspråket på tvers av landegrensene. En ny bibeloversettelse gir håp om en mer samlende utvikling.
Les mer
Etter over 30 år med oversettelsesarbeid kan de fleste samer endelig lese hele Bibelen på et mer moderne nordsamisk språk.
Les mer
Den nye nordsamiske omsetjinga av Bibelen blir lansert offisielt med brask og bram i Kautokeino neste veke.
Les merPowered by Cornerstone