kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Den norske danseren Sigmund Hegstad er vinneren av Ikkevoldsprisen for 2020.
Les mer
15 millioner flere kristne forfølges for sin tro ved inngangen til 2020 enn for et år siden. – Trist lesning, sier Åpne Dørers generalsekretær om årets forfølgelsesoversikt.
Les mer
Enorme pengesummer forsvinner i bestikkelser på verdensbasis. Norad frykter at felles livssyn hos misjonsaktører og lokale samarbeidspartnere gjør dem blinde for korrupsjon.
Les mer
Både Normisjon og Misjonssambandet øker sine administrasjonsutgifter som følge av økte kontrollkrav i bistandsarbeidet.
Les mer
Menighetene i Oslo har styrket bevisstheten om sitt ansvar for hovedstaden. Bønn for Oslo har bidratt til dette, mener Hermund Haaland i tenketanken Skaperkraft.
Les mer
Jostein Ørum jobber som prest midt i hovedstadens larm. Men han har stor tro på stillhet.
Les mer
HimalPartners generalsekretær Heidi Westborg Steel takker for seg med en klar advarsel til norske misjonsorganisasjoner.
Les mer
Samfunnsdebattanten Kristin Clemet får Livsvernprisen for 2020 for sitt langvarige engasjement for menneskeverdet.
Les mer
Like før jul la Den norske kirke ut videoen «Juleevangeliet 2019» på Facebook. Den er blitt en knallsuksess.
Les mer
Anne Lise Søvde Valle (41) er ansatt som ny leder for Den Norske Israelsmisjons arbeid i Norge. Hun tiltrer 1. februar.
Les mer
«Jesus» lyser med gullskrift på veggen på Oslos mest besøkte senter for rusmisbrukere. Her deles det ut tonn etter tonn med gratis mat til folk som har lite å rutte med.
Les mer
NLA melder om ein auke på nærare 30 % i søkarmassen på deira to bachelorprogram i musikk på skulen i Staffeldtsgate i år.
Les mer
Gå Ut Senteret fikk julegaven på forskudd i år da Kunnskapsdepartementet godkjente bibelkunnskapslinja Bare Bibel som ble avvist av Utdanningsdirektoratet i vår.
Les mer
KABB mener den nye trossamfunnsloven ikke hjelper mot diskriminering av mennesker med nedsatt funksjonsevne og ønsker tydeligere krav til trossamfunnene.
Les mer
Sikringsprisen 2019 er tildelt Gausdal kyrkjelege fellesråd for arbeidet deira med å førebygga brann og andre skader på sine fem kyrkjer.
Les mer
– Høy bevissthet rundt kulturelle aspekter i misjonsarbeid er helt essensielt, sier Tor Kristian Birkeland som er ansatt som ny generalsekretær i HimalPartner.
Les mer
De fleste av Den norske kirkes 1.200 menigheter samarbeider med en eller flere misjonsorganisasjoner. Nå undersøkes det hvor godt dette fungerer.
Les mer
Barna Adrian, Nicolae, Dorina og Ion i Moldova har for første gang fått en opplevelse av hva jul er takket være en 25-årig norsk aksjon.
Les mer
I det kommende dataspillet I am Jesus Christ kan du helbrede, gjøre under og slåss mot djevelen i rollen som selveste Jesus Kristus.
Les mer
Mannen som risikerer mye for å sikre ureturnerbare asylsøkere arbeidsrett ble torsdag hedret med Petter Dass-prisen 2019.
Les mer
Sliter du med å finne julekort med klassiske kristne motiver, har du trolig ikke prøvd hardt nok, for kortene finnes. Uansett hjelper det å etterspørre juleeffekter du savner.
Les mer
Medan Helge S. Gaard tek over som generalsekretær etter han i Det Norske Misjonsselskap (NMS) er Jeffrey Huseby tilsett som generalsekretær i Sjømannskyrkja.
Les mer
Visste du at ideen til tenning av julegrana kom fra samme kvinne som innførte Frelsesarmeens julegryter til Norge?
Les mer
HimalPartner opplever at kampanjen Giving Tuesday engasjerer de unge og at innsamling til mental helse særlig treffer godt.
Les mer
– Jordskjelvråka i Albania vil trengje hjelp i lang tid framover, seier representantar for Misjon Uten Grenser som har eit stort arbeid i landet.
Les merPowered by Cornerstone