kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Generell informasjon

Publisert 01.01.2011

KPK - Kristelig Pressekontor
har til oppgave å bringe nyheter fra kirke og kristenliv til aviser så vel som kristelige blader og andre media. KPK sender ukentlig flere nyhetssaker til abonnerende media som aviser, NRK, fagblader og kristelige blader. Hver uke bruker omkring 40 aviser med en leserpotensiale på vel en kvart million stoff fra KPK.

Nyhetssending
KPKs nyhetssending inneholder store og små nyheter i tekst og bilder fra norsk kirke- og kristenliv. Et mindre antall nyheter gjelder utlandet. Nyhetssendingen inneholder også en søndagsandakt, som brukes av 13 aviser med et leserpotensiale på 300.000. Dessuten bruker 15 aviser daglig en miniandakt. Disse avisene har samlet leserpotensiale på 400 000. Til høytidene sendes spesialstoff.

Høytidsserie
KPK har en egen serie med stoff til høytidene. 5 aviser abonnerer på denne tjeneste.

Menighetsbladserie
KPK har 7-8 ganger i året har en sending til 65 abonnerende menighetsblad, de fleste av disse tilhører menigheter innen Den norske kirke. Bladene får bilder, tekster, oppgaver av ulike slag, ulike serier mm.

Nynorsk og bokmål
Praktisk talt alt tekst som sendes ut fra KPK, er både på nynorsk og bokmål. Siden 2000 har KPK fått statsstøtte fra Kulturdepartementet til produksjon på nynorsk.

Priser
KPK holder meget rimelige priser. Disse oppgis ved hendvendelse til KPK.Powered by Cornerstone