kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

«Ei livselv av lukka»

                        

Trygve Bjerkrheim har gitt kristen-Norge et stort antall evangeliske sanger til frelsesglede, oppmuntring, trøst og håp, og ikke minst om å komme til Jesus, fordi han «tek ikkje glansen av livet».

Men det er sangen fra 1957, «Det strøymer ei livselv av lukka», som jeg ville løfte fram. «Det strøymer ei livselv av lukka, ei gleda fordi eg er til. Guds bilete fikk eg til gåva, og aldri han gløyma eg vil. Eg lever og alltid får leva ved han som leid døden for meg.»

Det er noe lyst og håpefullt over denne sangen. Kristenlivet er slett ikke trist, grått og gledesløst, som noen vil ha det til. Det er i hvert fall ikke Guds tanke og vilje. Vi opplever jo at både glede og sorg flyter sammen i livet. Men i det evige livet finnes det bare en eneste strøm, nemlig det vi kan kalle «gledestrømmen», som er fylt av lykke og salighet. Og denne strømmen av glede kan vi allerede nå komme inn og få del i.

«Det strøymer ei livselv av lukka. Min Gud, eg er endelaust rik!»Powered by Cornerstone