kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Organisasjoner i Tyskland krever prostitusjonsforbud

KPK, Evangelical Focus/
Publisert 27.07.2020
Sekulære og kristne organisasjoner ber sammen politikere forby sexkjøp og viser til den «nordiske modellen» for hvordan myndighetene bør beskytte utsatte kvinner.

Ministerpresidentene for de tyske delstatene (Länder) og lederne for de nasjonale politiske partiene har mottatt et åpent brev der det bes om å få slutt på prostitusjonen i Tyskland.

Tyskland har noen av de mest tillatende lovene når det gjelder forbruk av sex, og mange organisasjoner har fordømt de dårlige forholdene som prostituerte kvinner lever i.

I forbindelse med Covid-19-krisen og risikoen for at prostituerte kvinner blir smittet, mener organisasjonene at myndighetene bør motstå presset fra «prostitusjonslobbyen» som krever å åpne bordellene på nytt.

LAST NED SAKEN I TEKSTFORMAT HER

Ser til Norden

I brevet står det også at staten ikke skal straffe utsatte kvinner som lever i «fattigdom og knapt overlever», men tilby dem «betalt losji». Disse organisasjonene krever at Tyskland implementerer den «nordiske modellen», som straffer kjøperen av sex, og tilbyr prostituerte kvinner økonomisk hjelp, utdanning og psykologisk støtte når det er nødvendig, for å forlate en verden av seksuell utnyttelse.

Brevet er sendt av en bred allianse av organisasjoner som Terre de Femmes, Venstre for en verden uten prostitusjon, og de kristne organisasjonene Kainos, Mission Freedom, New Start og Sowoldi.

Ønsker lovendring

Den tyske evangeliske alliansen har uttrykt sin støtte til initiativet.

– Unge menn må lære og forstå at kvinner ikke er et produkt, sier den politiske representanten Uwe Heimowski til Evangelical Focus.

Nye posisjoner hos enkelte fraksjoner i de store partiene går inn for å gjøre prostitusjon ulovlig i Tyskland. Heimowski ønsker dette velkommen og ber dem å «komme med forslag om å endre loven snart».

Dyster statistikk

Statistikk i Tyskland viser en mørk virkelighet av prostitusjon der mange er ofre for tre alvorlige forbrytelser: frihetsberøvelse, voldtekt og tvungen prostitusjon.

Den kristne plattformen European Freedom Network, som forener flere titalls organisasjoner mot menneskehandel i Europa, valgte Berlin for sin konferanse i 2017. De oppfordret Tyskland til å endre loven for å sikre at ingen seksuell utnyttelse skjer innenfor landets grenser. KPK

 

Relaterte artiklerPowered by Cornerstone