kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Furnes fikk bruk for sitt gamle fag

Gudvangen, Stein
Publisert 07.07.2020
I 2008 da han tiltrådte, ante neppe Erik Furnes at det skulle komme så direkte til nytte i jobben som indremisjonsleder at han er utdannet dataingeniør.

Appen Meet316 er et utmerket redskap nå i koronatiden, men den var opprinnelig ikke designet for å tackle smittevernproblemene.

LAST NED B-SAKEN I TEKSTFORMAT HER

Indremisjonsforbundet lå faktisk i forkant av koronakrisen, for Furnes var allerede i ferd med å utvikle en mobilapp til bruk på større arrangementer da viruset slo til. Ved starten av året var han i permisjon, og dette var noe av det han planla å drive med i denne perioden.

– Det sto kanskje ikke noe om dette i stillingsbeskrivelsen din da du tiltrådte?

– Nei, men det var yrket mitt å utvikle programvare før jeg begynte i ImF, sier Furnes til Kristelig Pressekontor.

Behov

Han forteller at det var behov for en konferanse-app og at han så fram til å jobbe med noe lystbetont som dette i en fase da han gjekk ut i permisjon. Først hadde han ImFs lederkonferansen i tankene, men i mars måtte han lage noe som var tilpasset bibelcampen i Lyngdal hvis den skulle bli noe av.

– Vi trengte et hjelpemiddel til å reservere plasser på forskjellige møtepunkter og til måltider. På vei hjem fra USA sveiv tankene mine om at krisen kunne bli langvarig, og det har vært arbeid med tilpasninger til bibelcampen, sier Furnes.

Appen skal, så langt han har hørt, fungere godt, selv om det har vært en innkjøringstid. Han ser for seg at den kan brukes i ImF-forsamlinger rundt om i landet også utover høsten dersom korona-tiltakene blir opprettholdt.

Vil dele

– Er dette teknologi dere i ImF vil dele med andre?

– Vi vil gjerne dele dette med andre, og det er noen som allerede har snust på appen. Vi har også tilrettelagt for at andre arrangører kan benytte seg av den. 

– Kan ImF tjene penger på appen?

– Vi håper å få dekt noen utviklingskostnader, så en liten pris vil vi nok ta for det, men appen er laget med tanke på misjonsorganisasjoner, og vi har ikke tenkt å gjøre oss rike på det. Det kan ikke bli noen stor inntektskilde, sier Furnes som mener det ble «et dårlig forsøk på permisjon» for hans del siden han har måttet bruke en god del tid på å få Meet316 i drift. KPK

 

 

Relaterte artiklerPowered by Cornerstone