kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Generalens app redder bibelcamp-sommeren  

Gudvangen, Stein
Publisert 07.07.2020
Da nøden var størst, var hjelpen nærmest for Indremisjonsforbundet. Med en datakyndig generalsekretær kan de lose folk trygt inn i og ut av møter på bibelcampen i Lyngdal.

For mange begynte planene å smuldre hen for store sommerarrangementer da koronakrisen slo inn i mars. Avlysningene sto etter hvert i kø. Men Indremisjonsforbundet (ImF) visste råd, og veien var kort til de gode løsningene. Som så ofte ellers er apper på mobiltelefonen tidens løsen. Så også i kristen-Norge.

LAST NED A-SAKEN I TEKSTFORMAT HER

Kanskje har appen Meet316, som ImFs egen generalsekretær, Erik Furnes, har utviklet, berget hele bibelcampen og dermed selve sommeren for mange.

Avlysning?

– Hva ville dere gjort uten appen?

– Da hadde vi stått her med penn og papir og lister, eller vi hadde ikke hatt noen bibelcamp i det hele tatt fordi det ikke hadde vært forsvarlig med slik drift. Tiltakene vi har

Generalens app redder bibelcamp-sommeren  SMITTEVERN: – Tiltakene vi har satt inn, er helt nødvendige, sier leirsjef Solveig Hosøy som tar i et tak med håndspriten for å holde håndtaket på inngangsdøra smittefritt. Foto: Stein Gudvangen, KPK.

satt inn, er helt nødvendige, sier leirsjef Solveig Hosøy til Kristelig Pressekontor.

Med godt over 1.000 mennesker på campen, er det mye som skal håndteres.

– Alle må laste ned appen hvis de skal komme inn på møtene. Par og familier kan gjøre det sammen, men ellers må alle registrere seg i appen hver for seg før de kommer, sier Hosøy som synes dette er en utmerket måte for arrangørene å få oversikt på.

Da kan man lett finne ut når hovedsalen er full. Når de har nådd 200 møtedeltakere, stenges salen. Andre må sitte i sidesalen som også har plass til 200, eller i møteteltet på plenen utenfor som tar like mange og som møtene videooverføres til. Dermed har de i alt plass til 600 personer.

– Egentlig er det kanskje plass til 800 i salen, sier Solveig Hosøy og peker rundt seg. Stolene står med en meters avstand, og tribunen er avstengt. Der får ingen sitte denne sommeren.

Bibelcampen er ikke full ennå. Først når det store innsiget av sommergjester ankommer de nærmeste dagene, vil systemet få kjørt seg skikkelig.

Fornøyd med appen

Med Meet316 registreres alle møtedeltakerne og alle som skal ha servering. Ved ankomst blir alle kontrollert ved hjelp av en QR-kode. De som bor på campen prioriteres, men normalt kommer det også en del folk utenfra som er på dagstur.

– Tar folk dette med humør?

– Ja, det er lite gretne folk og få som klager, men noen trenger teknisk hjelp med appen. Folk ser ut til å være veldig fornøyd, og de setter pris på at vi tar smittetiltakene seriøst, sier Hosøy som er leirsjef de to første ukene i sommer og den første som får erfaring med å håndtere koronasituasjonen og appen. Hun synes erfaringene har vært positive så langt.    

Barnesykdommer

Åshild Yuen og Nina Sand Jåsund er naboer både hjemme i Sandnes og på Lyngdal Bibelcamp. I det nokså grå sommerværet holder de voksne damene seg innendørs i stålteltet med kaffe og vafler på bordet. Om kveldene vil de gjerne på møte, og i Guds rike er det plass til alle, men ikke i møtehallen på KVS Lyngdal.

Generalens app redder bibelcamp-sommeren  STARTVANSKER: – Det har vært litt problemer med appen, melder Nina Sand Jåsund (til høyre) som holder til på Lyngdal Bibelcamp sammen med naboen Åshild Yuen. Foto: Stein Gudvangen, KPK.

– Det går helt greit når man får hentet ned appen, sier Åshild Yuen som først sleit med nedlastingen, men fikk hjelp av sin datter.

Nina Sand Jåsund har litt blandede erfaringer og melder om noen barnesykdommer.

– Det har vært litt problemer. Jeg har lagt inn en reservasjon, men når vi har kommet opp i hallen, har den vært borte. Det har ordnet seg, men det har vært noen frustrasjoner, og jeg tror ikke dette er like enkelt for folk i alle aldre, sier hun.  

Den 30. sommeren

Solveig Hosøy er leirsjef under Lyngdal Bibelcamp for andre sommer på rad. Hun har 18 års sammenhengende tjeneste som leirmedarbeider. Hun har før vært ungdomskonsulent i ImF Ung  og ansatt i Nordhordland Indremisjon. For tiden er hun rent formelt ute av ImF-systemet fordi hun har tatt jobb som lærer på Pinsebevegelsens folkehøgskole ved Mosjøen.

Men når sommeren kommer, er hun ikke tungbedt, men tar et par uker som leirsjef.

– Jeg elsker Lyngdal Bibelcamp. Mine foreldre tok oss med hit helt siden jeg var liten. Ingenting kunne få oss vekk herfra, sier Hosøy som i en alder av 32 kan regnes som bibelcamp-veteran, og forholdet til campen er intenst.

– Vi er fire søsken. I barndommen fikk vi tilbud om å dra til Dyreparken i Kristiansand, men det ville vi ikke, for da måtte vi være vekke herfra én dag, forteller hun.

Hosøy tror mange var spent på om det ble bibelcamp i år.

– Det hadde vært utrolig kjipt om det ikke hadde blitt noe av. Det er mange som trenger dette, sier hun og minner om at det for mange er månedsvis siden de har vært på en større samling. Derfor er det ekstra verdifullt at bibelcampen kunne avholdes.

Surt ville det også vært for hennes egen del.

– Ja, da ville jo gullrekka mi med 30 år på rad på bibelcampen blitt ødelagt, sier hun med et smil.  

– Viktig

Hun sier at bibelcampen er blant de aller viktigste møtestedene organisasjonen har, og hun er sikker på at den betyr mye for langt flere enn henne selv.

– Å komme sammen som misjonsfolk er viktig. Her blir man introdusert for det arbeidet ImF gjør gjennom hele året. Det har stor betydning. Bibelcampen når ut til utrolig mange forskjellige mennesker, ikke bare folk fra indremisjonssammenhenger, men fra ulike miljøer. Det er dessuten mange unge som tar sine første steg som leder her og får god trening. Her ber de for første gang høyt og er med på ledersamlinger. De får tillit, og det er stort. Dette er den veien jeg har gått selv også, sier Hosøy. KPK

 

FAKTA

Lyngdal Bibelcamp

  • Arrangeres av Indremisjonsforbundet hver sommer.
  • Tid: 22. juni til 9. august.
  • Sted: KVS Lyngdal på Agnefest i Lyngdal.
  • Til stede: Cirka 1.000 personer.
Relaterte artiklerPowered by Cornerstone