kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Gode tider for trosbaserte strømmetjenester

Ruud, Ingunn Marie
Publisert 02.07.2020
En voksende skepsis til tradisjonelle medier fører til at amerikanske trosbaserte strømmeplattformer gjør det stadig bedre.

Ifølge en artikkel i The Economist gjør amerikanske strømmetjenester forankret i religiøs tro det svært bra i disse dager.

Et eksempel er Living Scriptures som er basert i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Tjenesten startet med lydkassetter med mormon-fortellinger i 1974 og gikk senere over til videokassetter og så DVDer som de solgte fra dør til dør i Utah. Men på begynnelsen av det 21. århundre fungerte denne salgsmodellen dårligere og dårligere. Mormonerne, som er kjent for å gå fra dør til dør med evangeliet, selger ikke lenger videoene sine på denne måten.

Nå er Living Scriptures en strømmetjeneste med rundt 3000 titler i biblioteket. Foretakets motto - å kombinere «åndelig kunnskap og morsomme historier», ifølge nettstedet, forblir den samme. Living Scriptures har nå rundt 200 000 abonnenter som betaler mellom 7,99 og 9,99 dollar i måneden. Mange har tegnet abonnement under korona-nedstengingen.

I en tid der tilliten til såkalt mainstream media er lav i USA, blomstrer altså den trosorienterte underholdningsindustrien. Blant andre tilbydere finner vi FaithLife TV og Godify, som begge tilbyr «underholdende kristent innhold til et mangfold av etterfølgere». Blant mengden av denominasjonelle strømmetjenester er Pure Flix og Crossflix, designet for et evangelikalsk publikum, og The Saints, den «offisielle» strømmetjenesten til Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.

En av aspektene ved disse tjenestene som tiltrekker seg publikum er følelsen av sikkerhet.

– Jeg kan forlate barna med fjernkontrollen og jeg vet at de ikke vil se noe som krenker dem, sier Matt Brown i Living Scriptures, hvis nettsted lover «Good Clean Fun», «Wholesome Heroes» og «Stories that can be applied to life».

I Norge tilbyr blant annet Kanal 10 strømming av sine programmer på Kanal 10 Play og Visjon Norge strømmer på TV Visjon Norge, TV Vision Kids og fire andrespråklige strømme-kanaler. KPK

LAST NED KORTSAKEN PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HERPowered by Cornerstone