kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

«Brudgommens venn»

Publisert 25.07.2020

 

Når en mann gifter seg, trengs det en som kan gå god for ham. Det kalles «forlover», men på engelsk heter det «best man». De fleste synes det er en ære å bli bedt om å være «best man», og som brudgom ber du ikke hvem som helst om å ta på seg dette.

            Døperen Johannes omtalte seg selv som en slags forlover for Jesus. Da Jesus hadde stått fram som den lovede Messias, sa Johannes: «Den som har bruden, han er brudgom. Men brudgommens venn som står og hører på ham, gleder seg stort over å høre brudgommens stemme. Denne gleden er nå blitt min, helt og fullt» (Joh 3, 29).

            Johannes var veldig opptatt av det er Jesus som er hovedpersonen i evangeliet og forkynnelsen. Mange var opptatt av døperen og hans rolle, på samme måte som mange er opptatt av de som står fram som kristne ledere. Om disse, og om seg selv, sa derfor Johannes: «Han skal vokse, jeg skal avta» (vers 30). Brudgommens venn!Powered by Cornerstone