kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Gjester som ikke kommer

Publisert 24.07.2020

 

For en del år siden ble det gitt ut en andaktsbok som het «Gjester som ikke vil gå». Noen har opplevd at gjestene man hadde innbudt ikke ville komme. Jesus forteller en lignelse om slike (Luk 14). Jeg kjente en som opplevde det samme. Han var enslig og barnløs, men trodde han hadde mange venner, sosial og raus som han var. Da han skulle fylle 50 år innbød han til «åpent hus», leide et lokale og bestilte mat.

            Men det kom ingen.

            Da tok han en beslutning: Dette ville han ikke oppleve flere ganger! Neste gang han skulle fylle år, ville han alliere seg med Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og andre, og arrangere selskap for deres brukere, sammen med dem.

            Det fortsatte han med så lenge han levde, og han ble en forholdsvis gammel mann. Mange kom, men det var alltid plass til flere. Han syntes «gjester som ikke vil gå» var en bedre erfaring enn gjester som ikke vil komme. Der var han i pakt med Jesus selv!Powered by Cornerstone