kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Nestekjærlighet i handling

Publisert 17.07.2020

 

Gutten kom gråtende inn til far og sa, «Jeg vil ikke være prest lenger». Faren skjønte ikke hva han mente, men fikk forklaringen. Barna hadde lekt fortellingen om den barmhjertige samaritan, og gutten hadde fått rollen som presten som gikk forbi uten å hjelpe. «Jeg vil heller være eselet som bar den skadede til herberget.» For barna var det lek, men vi forstår gutten som gjerne ville hjelpe. Men for oss er det alvor.

Jesus lar det være en samaritan som utøver den nestekjærligheten som viser den rette forståelsen av hva som er Guds vilje med våre liv. Nestekjærlighet kan ikke være noe teoretisk, noe vi bare holder fram gjennom fine talemåter. Det rommer alt fra et glass vann, til alt det den enkelte av oss er betrodd av goder. Vi som har nok å leve av. Guds barmhjertighet og tilgivelse er kjærlighetens begynnelse.

«Hva kjærlighet er, har vi lært av at Jesus gav sitt liv for oss. Så skylder også vi å gi vårt liv for våre søsken.» (1. Joh. 3,16).Powered by Cornerstone