kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Når Jesus gråter

Publisert 16.07.2020

                                                  

Jesus ser ut over Jerusalem og han begynner å gråte over menneskenes vantro og byens fortvilte situasjon. Disse Jesu tårer gir et aldri så lite glimt inn i hans hjerte. Han elsket folket og han var bedrøvet over at de vendte ham ryggen. Hans ord i denne situasjonen er fylt med både kjærlighet og vemod: «Hadde du bare på denne dagen forstått, du også, hva som tjener til fred! Men nå er det skjult for øynene dine.» (Luk. 19,42).

Det er tider og situasjoner da Gud kommer oss riktig nær. Jesus både kaller og ber. Og det hender at han gråter fordi han ser all lettsindighet og verdslighet. Mangelen på respekt for Guds ord var stor. Det manglet ikke på gudsord, gudshus og fromme former i Jerusalem, men gudsfrykten manglet. Det mangler heller ikke på forkynnelse, møter og kristne tradisjoner hos oss. Men fører det til sann tro og Gudsfrykt?  Preges vi av menneskefrykt. Betyr det mer hva mennesker mener, enn hva Guds ord sier? Sannheten kan være smertefull, men Jesus taler også til oss i kjærlighet og gjennom tårer.Powered by Cornerstone