kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

En strøm av glede

Publisert 11.07.2020

                  

Trygve Bjerkrheim har beriket oss med et stort antall fine og sentrale kristne sanger. En slik sang skrev han i 1957. Den er på 2 vers og det første lyder slik: «Det strøymer ei livselv av lukka, ei gleda fordi eg er til. Guds bilete fikk eg til gåva, og aldri han gløyma eg vil. Eg lever og alltid får leva ved han som leid døden for meg. Men sprengde dei gravlekkjor svære, og  opna til livslandet veg.»

Det er noe lyst og håpefullt over denne sangen. Mange sier at de opplever kristen tro og liv både er trist, grått og gledesløst. Men det er ikke slik Guds ord og den kristne sangskatten ønsker at vi skal presentere det. Det er i hvert fall ikke Guds ønske og vilje. Vi opplever jo at både glede og sorg flyter sammen i livet. Men i det evige livet finnes det bare en eneste strøm, nemlig det vi kan kalle «gledesstrømmen», fylt av glede, håp og salighet. Og denne strømmen av salig lykke og glede ønsker Gud at alle må komme inn i og få del i, også her og nå!Powered by Cornerstone