kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Vil stoppe film med kvinnelig Jesus

Ruud, Ingunn Marie
Publisert 23.06.2020
Avdøde Michael Jacksons datter Paris Jackson (22) skal portrettere en kvinnelig versjon av Jesus i filmen Habit. Flere kristne organisasjoner protesterer.

Blant andre har nettstedet Christian News Network, den kristne medieorganisasjonen Movieguide og kampanjeorganisasjonen Return to Order startet underskriftskampanjer for å få filmen stanset. Sistnevnte har over 53 000 underskrifter så langt.

Filmen «Habit», som for tiden er i postproduksjon, handler ifølge en pressemelding om «en gatesmart, festjente med en Jesus-fetisj» som blir blandet inn i en voldelig narkotikahandel og finner en mulig utvei ved å forkle seg som en nonne, skriver underholdningsnettstedet ET online.

Hovedrollen spilles av skuespilleren Bella Thorne som også står som eksekutiv produsent på filmen.

LAST NED SAKEN I TEKSTFORMAT HER

Kvinnelig Jesus med nesering

På et stillbilde som er sluppet fra filmen vises Jackson i rollen som Jesus med rufsete hår og ring i nesa. Av det som vises av bekledningen kan det se ut som om hun har en hvit kjortel med rødt klede over skulderen, en påkledning Jesus ofte er fremstilt med i malerier og illustrasjoner.

Christian News Network, som i skrivende stund nærmer seg 3000 underskrifter mot filmen, kaller den blasfemisk og Movieguide skriver at filmen er uakseptabel for troende i landet og verden rundt.

«Unaturlig og vulgær»

Organisasjonen Return to Order, som baserer sitt arbeid på en prisbelønnet bok av John Horvat II, skriver dette på sin underskriftskampanje rettet mot produksjonsselskapet Elevated Films:

«Selve Kristus-personen blir ikke bare fremstilt i en umoralsk setting, men er også en måte som er helt i strid med hans menneskelige natur. Vår Herre var alltid tålmodig med selv de laveste syndere. Men han kalte dem alltid til omvendelse og anger. Denne skildringen gjør ham unaturlig og vulgær». KPK

Relaterte artiklerPowered by Cornerstone