kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Den største glede

Publisert 24.06.2020

 

Det fortelles om en mann som var svært rik, men som slett ikke kjente seg glad og fornøyd med livet sitt. Han følte seg også syk, og gikk til legen for å få hjelp. Legen ante hva som kunne være problemet, og ga dette rådet: «Ta med deg ti tusen kroner og gå på besøk til sykehjemmet denne uken. Og kjøp med deg noe som du tror vil glede dem. Mannen gjorde som legen sa, og uken etter var han tilbake hos legen. «Jeg har aldri hatt det så hyggelig i mitt liv», kunne han fortelle. «Det var den beste medisinen jeg kunne ha fått.» Et gammelt ordtak sier, «Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad.» Og det var nettopp det han hadde fått oppleve.

«Min Gud, å gjøre din vilje gir meg glede, din lov er dypt i mitt indre.» (Salme 40,9). Det å få gjøre Guds vilje skaper som regel glede og takknemlighet i vårt indre.Powered by Cornerstone