kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Slutter som forlagssjef i Verbum

Ruud, Ingunn Marie
Publisert 17.06.2020
Hans J. Sagrusten forlater sjefsstolen i Verbum forlag, men fortsetter å jobbe i Bibelselskapet.

Etter bare 11 måneder som forlagssjef for Verbum trer Hans J. Sagrusten tilbake og går til en lignende stilling som den han hadde tidligere i Det norske bibelselskap.

Sagrusten forteller til Kristelig Pressekontor at det ikke er noen dramatikk i at han nå slutter som forlagssjef.

– Jeg har vært sykemeldt. Totalbelastningen når koronakrisen kom på toppen av det hele er årsaken til at jeg slutter i stillingen. Jeg prøvde, men det ble for slitsomt, sier han.

Den avtroppende forlagssjefen har ellers bare positive ting å si om tiden i Verbum.

– Det har vært et fint år med gode medarbeidere og interessant arbeid. Det har vært en stor glede. Men når jeg nå møtte veggen er det best å gi seg mens leken er god både av hensyn til meg selv og forlaget. Nå får jeg en stilling med skriving, foredrag og kurs mer likt det jeg hadde før, sier Sagrusten.

LAST NED SAKEN I TEKSTFORMAT HER

– Veldig trist

Generalsekretær i Bibelselskapet, Paul Erik Wirgenes har vært fungerende forlagssjef i Verbum mens Sagrusten har vært sykemeldt.

– Vi synes dette er veldig trist. Vi ville gjerne at Hans Sagrusten skulle fortsette, men han har vært tydelig på status for egen arbeidssituasjon etter å ha vært ute i sykemelding. Derfor har vi kunne lage en annen stilling som både han og vi er fornøyd med, sier Wirgenes.

Han understreker at avgangen ikke var ønsket fra Bibelselskapets side.

– Vi er todelte her. Vi er veldig triste for at han slutter som forlagssjef, men veldig glade for at han fortsetter i arbeidsfellesskapet her.

Venter til høsten

Wirgenes fortsetter som fungerende forlagssjef over sommeren.

– Vi utsetter vurderingen av hvordan stillingen skal lyses ut til etter sommeren. Vi har flere utgivelser i høst enn på veldig mange år og styret og jeg har vært tydelige på at forlaget vårt går bra og vi vil være et offensivt og sterkt forlag i årene framover. I det ligger det også at vi vil vurdere hvordan vi bemanner forlagssjefsstillingen, sier han.

Verbum gjorde en endring for nøyaktig ett år siden, da de etter en omstillingsperiode med en innleid forlagssjef i halvstilling, bestemte seg for å tydeliggjøre forlagsdriften i en egen avdeling og tilsette forlagssjef.

– Det ligger ikke noe i erfaringene dette året som tilsier at vi revurderer det, sier Wirgenes.

Store koronatap

Koronakrisen har særlig rammet bibelsalget til Verbum.

– Her har det vært ganske store tap. Men det første halvåret går vi godt nok i forhold til andre bøker selv om nedgangen her også var markert fra 12. mars. Nå er den noe økende, sier Wirgenes.

Han forteller at Bibelselskapet likevel har valgt å ikke permittere ansatte.

– Vi har mye arbeid å gjøre for alle ansatte og er i en satsingsfase. I tillegg har vi likviditet til å holde folk i arbeid. Det har vært viktig for oss å holde trøkket oppe, også gjennom koronatiden. KPK

Relaterte artiklerPowered by Cornerstone