kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Ungdom i Oppdrags GOfest med virusvri

Gudvangen, Stein
Publisert 05.06.2020
I en stevnefattig sommer, går Ungdom i Oppdrag nye veier for å samle kristen ungdom.

Normalt ville Ungdom i Oppdrag avrundet sommeren med GOfest i Stavern i august. Siden 2008 har Norges største misjonsorganisasjon hatt 1.200 deltakere i alle aldre på sitt sommerstevne på tampen av skoleferien. Slik blir det ikke i år.

LAST NED SAKEN I TEKSTFORMAT HER

GOfest har vanligvis spesialsydde tilbud til barn og tenåringer og for dem som er 20+. Tenåringsbiten under GOfest kalles Reborn. I år var det planlagt for GOfest i nytt format og på et nytt tidspunkt. Den skulle vært avholdt i slutten av juni, og opplegget var også annerledes enn de siste åra. Denne sommeren skulle tenåringene være mer i sentrum.

Nylanseringen av GOfest må nå vente et år. Koronaviruset tvang i slutten av april UIO til å avlyse hele arrangementet, men allerede da hadde man en tanke om å finne alternative løsninger. Nå er planene for dette i stor grad på plass, og UIO er klare for å ta imot påmeldinger.

Tenåringstilbud

UIO har gjort en virusvri og tilbyr en desentralisert og spisset variant av tilbudet til tenåringene. Den har fått navnet Reborn Home Edition.

Ungdom i Oppdrags GOfest med virusvriDESENTRALISERT: Nestleder Ann-Helen Sperrud i Ungdom i Oppdrag har tro på at sommerens alternative tenåringsarrangement skal trekke mange ungdommer. Foto: Dorien Scheltnes.

– Vi kan ikke møtes mer enn 200 på ett sted, men vi skal likevel ha én stor leir, bare at vi er på forskjellige plasser, sier Ann-Helen Sperrud til Kristelig Pressekontor. Hun er nestleder i UIO og GOfest-ansvarlig i år.

– Reborn Home Edition kjøres på fem-seks steder fra 13. til 15. august, sier Sperrud som har tro på at de skal greie å samle mange ungdommer.

De utvalgte stedene for Reborn Home Edition er Høylandet i Namdalen, Grimerud ved Mjøsa, Flekkerøya ved Kristiansand, Sola ved Stavanger og Ålesund sentrum, og så er det mulig at et sjette sted kommer til i løpet av kort tid.

– Hvert sted skal ha egen møteledelse og eget lovsangsband, og så vil vi streame noen taler og vitnesbyrd som alle får se samtidig, sier Sperrud.

Dessuten introduserer UIO såkalte pop up-talere som først taler ett sted og neste dag ett av de andre Reborn-stedene.

Noe av innholdet blir dermed lokalt, og her er det rom for en del variasjon, men overbygningen er felles. Det er også temaet på alle Reborn-stedene, Equip, som betyr utrustning, underforstått til evangelisering og misjon for ungdommen som i august står på terskelen til et nytt skole- eller studieår.

Reborn Home Edition er en sterkt forenklet utgave av GOfest, og alle som deltar, overnatter hjemme. Dette gjør det også mye enklere å være arrangør.

Skjermtrette

Å møtes på skjerm er blitt selve løsningen for mange både i arbeidsliv, skolehverdag og på arrangementer. Dette er det for tiden så mye av at Ann-Helen Sperrud tror mange har fått nok.

– Det har vært så mye bruk av skjerm i det siste at folk er metta på det, tror hun.

Derfor vil ikke UIO bruke det mer enn nødvendig. Målet er at mest mulig skal foregå live og lokalt.

– Å koble seg sammen via Zoom, gir en følelse av å være med i et større fellesskap, men hovedfokuset er på stedet der du er, sier Sperrud.

UIO-leder Andreas Nordli sier til KPK at han ser muligheten for å samle flere ungdommer totalt gjennom denne sommerens tilbud enn UIO ville gjort en normal sommer. Det samme tror Sperrud.

– Enkelte steder er det nok ikke plass til mer enn 75 stykker fordi vi må holde avstand mellom stolene innendørs. Det begrenser antallet deltakere. På Reborn under GOfest har vi vel vært 250 stykker, og jeg tror vi blir flere totalt på Reborn Home Edition, sier hun.

Tenåringer er målgruppen for arrangementene, men med litt ulik vektlegging fra sted til sted. På Grimerud, UIOs hovedbase, er hovedmålgruppen videregåendeelever, på Skjærgårdsheimen på Flekkerøya sikter man seg særlig inn mot 10.-klassinger i tillegg til elever på videregående, mens ungdomsskoleelever er målgruppen på Høylandet. KPK

 

Relaterte artiklerPowered by Cornerstone