kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Han som lever

Publisert 12.06.2020

 

En januardag i 1973 begynte vulkanen Eldfjell på den islandske øya Heimaey å røre på seg. Heimaey tilhører øygruppa Vestmannaøyene, som ligger utenfor sørvestspissen av Island. Utbruddet varte i nesten et halvt år, og da det var over var store deler av Heimaey dekket av lava og aske. En av de få tingene som ennå raget over asken var portalen over porten inn til kirkegården. Her kunne man, i en bue, lese på islandsk: «Jeg lever, og dere skal også leve». Det er ord Jesus sa til sine disipler før han ble korsfestet (Joh 14, 19).

            Bilder av portalen som stakk opp over asken, med disse ordene hugget inn, gikk over hele verden. For mange ble det et sterkt vitnesbyrd om en tro som trosser selv de tøffeste forhold, og som ikke lar seg knekke. I dag er det igjen et livskraftig samfunn på Heimaey med om lag fem tusen innbyggere. Hilsenen fra han som lever er like aktuell. Han lever fremdeles.Powered by Cornerstone