kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Regn og tørke

Publisert 11.06.2020

 

Vi kan glede oss over solskinn og varme, men blir det for mye av det, og varer det for lenge, dukker advarende meldinger opp i media: Stor skogbrannfare. En glo på avveier kan legge store områder øde. Verdier for store summer blir slettet ut.

            Uttrykket «bare solskinnsdager» har derfor en biklang vi ikke skal ta lett på. I lengden representerer slike perioder en fare for naturen, grøde og avling. Folk med nærhet til jordbruk og skogbruk blir derfor gjerne litt lettet når det skyer over og det begynner å regne.

            I 1. Kongebok kan vi lese at Israel opplevde en tørkeperiode på tre år. Da folket hadde tatt et oppgjør med sin synd, lovte profeten Elia at regnet skulle komme. Han ba tjeneren sin holde utkikk, og etter en stund meldte tjeneren: «Jeg ser en liten sky, ikke større enn en menneskehånd, stige opp av havet» (18, 44). Det var tegnet – da kom regnet. Det ble grøde og vekst i landet.Powered by Cornerstone