kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Den hemmelige ånd

Publisert 09.06.2020

 

En lærer spurte klassen sin om noen kunne fortelle hvem de tre personene i guddommen er. En gutt rakte opp hånda: - Det er Faderen, Sønnen og Den Hemmelige Ånd, svarte han.

            Svaret er på mange måter både godt og tankevekkende. Det er mange, også blant kristne, som synes at det som har med Den Hellige Ånd å gjøre er mye vanskeligere å forstå og gripe tak i, enn det som har med Gud og Jesus å gjøre. Det er nokså konkret. Skaperverket. Korset og krybben. Det med ånden blir mer diffust. Så derfor kan det ofte ligge både en dyp sannhet og en spennende erkjennelse i det som i første omgang virker som en forsnakkelse eller en misforståelse.

            Den hellige ånd er den kristnes identitetsbevis, ikke som noe mystisk og ubegripelig som kun er for spesielt «åndelige» mennesker, men som Guds praktiske handslag til menneskene. Den hellige ånd kan kanskje ikke «bevises», men han kan erfares. Powered by Cornerstone