kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

«Veileder»

Publisert 08.06.2020

 

I forbindelse med korona-pandemien har det vært produsert mange dokumenter som kalles «veileder». De skal hjelpe oss til å håndtere de ulike situasjonene vi kommer i, det være seg i arbeidsliv, foreningsliv eller andre ting.

            Andre dokumenter med samme oppgave kan kalles «bruksanvisning» eller «monteringsskjema» og noen ganger er de mer forvirrende enn avklarende.

            Pinsebudskapet handler om at Gud sendte oss en veileder.

            Veilederen heter Den hellige ånd, og om ham sier Jesus: «Men når sannhetens Ånd kommer, skal han veilede dere til hele sannheten» (Joh 16, 13).

            Mange synes at det som har med Den hellige ånd å gjøre er litt diffust. En far og en sønn er liksom mer konkret, mer til å ta og føle på. Jesus sammenligner da også Ånden med vinden (Joh 3, 8). Men om vinden – og Ånden – ikke ses, er den merkbar. Det er også den veiledning som Ånden gir, ikke minst gjennom Guds ord.Powered by Cornerstone