kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

620 kristne drept i Nigeria i 2020

Publisert 18.05.2020
Radikale Fulani-militser og islamistiske terrorister i Boko Haram står bak drapene og grusomheter mot kristne ifølge en ny rapport.

En nigeriansk organisasjon anslår at omtrent 620 kristne er drept og hundrevis av hjem, så vel som kirker, er angrepet og ødelagt av radikale Fulani-militser og islamistgruppen Boko Haram/ISWAP i Nigeria så langt i år. Det melder amerikanske The Christian Post.

Den Anambra-baserte ikke-statlige organisasjonen International Society for Civil Liberties & Rule of Law (Intersociety), ledet av kristne Emeka Umeagbalasi, ga torsdag 14. mai ut en uttalelse der følgene av grusomhetene som er begått av terrorister over hele Nigeria så langt i 2020 fremheves.

Rapporten advarer om at militante gjetere fra Fulani-stammen i landets landlige mellombeltestater og terrorister tilknyttet Boko Haram, også kalt Islamic State West-Africa Province (ISWAP), i Nigerias nordøstlige region, har «intensivert sin anti-kristne vold.»

Gruppen melder om drap på «minst 620 forsvarsløse kristne og brutal brenning eller ødeleggelse av deres gudshus og læringssentre» i 2020.

I følge uttalelsen er Fulani-radikale ansvarlige for å ha drept over 470 mennesker i de første fire og et halvt månedene av 2020. Gruppen melder at bare fra begynnelsen av april til 14. mai har Fulani-militser drept 140 kristne nigerianere.

Samtidig antas Boko Haram å ha drept rundt 150 kristne siden januar.

«Grusomhetene mot kristne har foregått ukontrollert og har steget, med alarmerende fravær fra landets sikkerhetsstyrker. Bekymrede politiske aktører ser den andre veien eller jobber sammen med jihadistene», hevder organisasjonen.

«Hundrevis av hus er brent eller ødelagt i perioden; det samme gjelder dusinvis av kristne gudshus og læringssentre.»

Intersociety belager seg på det de anser som troverdige lokale og utenlandske medierapporter, regjeringsregnskap, rapporter fra internasjonale rettighetsgrupper og øyenvitneskildringer for å sammenstille sine statistiske rapporter og oppdateringer. KPK

LAST NED KORTSAKEN PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HERPowered by Cornerstone