kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Sødal blir ny rektor ved NLA Høgskolen

Gudvangen, Stein
Publisert 19.03.2020
NLA Høgskolens nye rektor har en omfattende og bred faglig bakgrunn, blant annet som forsker i Forsvaret og som professor fra høgskole- og universitetssektoren.

Det blir professor Sigbjørn Reidar Sødal (58) som overtar etter Erik Waaler som avsluttet sitt fem år lange åremål som NLA-rektor 1. februar.

LAST NED SAKEN I TEKSTFORMAT HER

– Høy kompetanse

– Vi har funnet en kandidat med høy fagkompetanse, lang ledererfaring på høyskolenivå og sterk motivasjon for å utvikle NLA videre. Vi ser frem til å få Sødal om bord, sier fungerende styreleder Magne Supphellen ifølge en pressemelding fra NLA Høgskolen.

Sødal starter i stillingen som rektor i august.

– Jeg ser det som et privilegium å være rektor på NLA, sier Sødal som har 25 års erfaring på universitets- og høgskolenivå.

Sødal er professor i samfunnsøkonomi og uttrykker et ønske om å bidra til å videreutvikle NLA Høgskolen.

Forsvarsbakgrunn

Sødal startet sin karriere som forsker og var også en periode forskningssjef ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). Siden 1994 har han vært ansatt ved det som nå er Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder.

I 2006 ble han professor, og fra 2010 til 2015 var han dekan ved fakultetet for økonomi og samfunnsvitenskap, som på den tiden var UiAs største fakultet med mellom 2.700 og 3.300 studenter og 150 til 170 ansatte.

Sødal er opprinnelig utdannet sivilingeniør i fysikk og matematikk fra Norges Tekniske Høgskole (NTH), men har også en cand.polit.-grad i samfunnsøkonomi, mellomfag i musikk og et grunnfag i kristendomskunnskap bak seg. Han har studert både i USA, Trondheim og Oslo. Han har også pedagogisk utdanning fra det nåværende NTNU i Trondheim og dessuten en doktorgrad i samfunnsøkonomi fra Norges Handelshøyskole.

Som om ikke dette var nok, har Sødal parallelt med studier eller fast jobb i perioder vært utøvende klassisk musiker på deltid, blant annet som cellist i Trondheim Symfoniorkester og sanger i Kristiansand Solistensemble. KPK

 

 

Relaterte artiklerPowered by Cornerstone