kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Kirkeangrep i Burkina Faso

Publisert 02.12.2019
Minst 14 mennesker ble drept i et angrep på en kirke i østlige Burkina Faso søndag morgen, opplyser regjeringen i landet.

Dette melder flere nyhetsbyråer, blant andre Reuters, Al Jazeera og NTB.

Angrepet skjedde i landsbyen Hantoukoura nær grensen til Niger i Est-regionen. Burkina Fasos væpnede styrker pleier de sårede og ransaker området, sier regjeringen i en uttalelse. I tillegg til de 14 som er bekreftet drept er det flere sårede.

President Roch Marc Christian Kabore sa på Twitter at han fordømte "det barbariske angrepet". Kabore tilbød sine "dypeste kondolanser til de etterlatte familiene" og ønsket "en rask bedring til de sårede."

I år har et islamistisk opprør antent etniske og religiøse spenninger i Burkina Faso, noe som gjør store deler av landet ustyrbart, spesielt i nordlige områder som grenser til Mali.

Volden søndag skjedde i et område, kjent for bandittvirksomhet, som har kommet under angrep det siste året fra mistenkte jihadister med bånd til Al Qaida og den islamske staten (IS).

Tidspunktet for angrepet, under tilbedelse og gudstjeneste, speiles i andre angrep på kristne i år - et nytt fenomen i et vestafrikansk land som lenge har vært stolt av sin religiøse toleranse.

Hundrevis har blitt drept det siste året og nesten en million tvunget fra hjemmene sine. KPK

LAST NED NOTISEN PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HERPowered by Cornerstone