kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Verdens mest kjente julesang

Enstad, Nils-Petter
Publisert 22.11.2019
Ny bok tar for seg historien bak verdens mest populære julesang.

Den regnes som verdens mest kjente og populære julesang. Den er sunget inn av alt som kan krype og gå av artister, fra Elvis Presley og Mahalia Jackson til Sissel Kyrkjebø og Bing Crosby. Sistnevnte alene har solgt 30 millioner singler med denne sangen: «Stille Nacht», «Silent Night» eller «Glade jul».
            I boka «Stille natt og glade jul» fortelles historien, for ikke å si historiene, om denne sangen, fra den skal ha blitt til fordi en mus hadde laget hull i orgelbelgen til en liten kirke i Oberndorf i Østerrike for 201 år siden.
            Pave Frans skal ha kalt den for «den aller fineste julesangen» - den er oversatt til mer enn 300 ulike språk og dialekter.
            Fortellingene om sangen er legio og mange av disse har forfatteren og forleggeren Morten Malmø samlet i denne boka, som er gitt ut på forlaget Historie & Kultur. KPK

LAST NED NOTISEN PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HER

Verdens mest kjente julesangHISTORIEN: Boka Stille natt og Glade jul er full av historier og bilder som relaterer til den populære sangen. FOTO: Ingunn Marie Ruud, KPK

 

Verdens mest kjente julesangPowered by Cornerstone