kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Får penger til kirkelige klimatiltak

Gudvangen, Stein
Publisert 21.11.2018
Den norske kirke får 20 millioner til klimasikring av utsatte og verneverdige kirkebygninger som følge av budsjettavtalen i Stortinget.

KA som er arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter gleder seg over avtalen om statsbudsjett for 2019 som også øker rammetilskuddet til Den norske kirke, gjenåpner rentekompensasjonsordningen og reverserer det opprinnelige kuttet til KABB (Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte).

Kristelig Folkeparti fikk flyttet på over 4,3 milliarder kroner i forhandlingene med regjeringspartiene om statsbudsjettet, og i KA er man fornøyd, ikke minst med tiltakene for å sikre utsatte kirkebygninger.

– Vi er svært glade for dette. Prioriteringen viser at vår rapport om kirkenes tilstand er blitt lagt merke til og blir fulgt opp, sier KAs administrerende direktør, Marit Halvorsen Hougsnæs ifølge en pressemelding. KPK

LAST NED SAKEN I TEKSTFORMAT HER

 Powered by Cornerstone