kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Bolivia kriminaliserer evangelisering

Publisert 19.01.2018
Evangelikale kirker i Bolivia er dypt bekymret for regjeringens endringer i straffeloven som kan gi opp til 12 års fengsel for rekruttering til religiøse organisasjoner.

Førstkommende søndag vil evangelikale kirker i Bolivia avholde en bønne- og fastedag etter at regjeringen i landet introduserer potensielt alvorlige restriksjoner for religionsfriheten. Dette melder Christianity Today.

Reaksjonene kommer etter at Bolivias nye straffelov i paragraf 88 fastslår at «den som rekrutterer, transporterer, fratar frihet, eller er vert for folk med det formål å rekruttere dem til å delta i væpnede konflikter, religiøse organisasjoner eller tilbedelsesorganisasjoner, vil bli straffet 5 til 12 års fengsel». Dette ifølge en oversettelse gjort av Evangelical Focus, et medieinitiativ av den spanske evangeliske alliansen.

– Det er beklagelig at Bolivia blir det første latinamerikanske landet til å forfølge samvittighets- og religionsfrihet, som er beskyttet av verdenserklæringen om menneskerettigheter, erklæringen fra San José de Costa Rica og vår grunnlov, uttalte National Association of Evangelicals in Bolivia (ANDEB) da endringene ble introdusert.

Denne bestemmelsen i den nye straffeloven kolliderer med Bolivias grunnlovs paragraf 4 som sier at «Staten respekterer og garanterer frihet til religion og åndelig tro, ifølge deres livssyn. Staten er uavhengig av religion».

Den nye straffeloven vil, ifølge Evangelical Focus ramme de rundt 2 millioner evangeliske kristne som representerer rundt 19 prosent av den totale befolkningen i Bolivia. Lovgivningen vil også påvirke andre religiøse grupper, som katolikker, som utgjør rundt 77 prosent av befolkningen.

ANDEB oppfordrer president Evo Morales regjering til å arbeide for «løsninger gjennom oppriktig og proaktiv dialog» og å unngå «bruk av vold».

I mellomtiden sier ANDEB at de vil «opprettholde beredskapsvarslingen til de evangeliske folket i Bolivia, og som en følge derav vil arrangementer, samlinger, bønnemøter og møter med åndelig forbønn for vårt land bli organisert i alle byer og steder der det er evangeliske kristne kirker og organisasjoner». KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HERPowered by Cornerstone