kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

NMS sin jubileumsfeiring utsatt på grunn av lungepest

Publisert 20.10.2017
Utbrudd av lungepest på Madagaskar har gjort at Det Norske Misjonsselskaps planlagte jubileumsfeiring der må utsettes.

Rundt 500-1000 mennesker kan være smittet, og i underkant av 100 mennesker har til nå dødd av sykdommen på Madagaskar. Pesten smitter ved dråpesmitte, og derfor har gassiske myndigheter bestemt at arrangementer der mange mennesker samles skal avlyses inntil videre.

Norsk Misjonsselskap (NMS) startet kirke på øya for 150 år siden, og hadde planlagt en stor jubileumsfeiring neste uke der rundt 150 nordmenn skulle delta. NMS og den gassiske kirken har utsatt feiringen av 150-årsjubileet.

– Dette er selvfølgelig trist for mange nordmenn som hadde gledet seg til den store jubileumsfesten, men det er selvfølgelig mye verre for den gassiske befolkning. De trenger ekstra omsorg og forbønn i en vanskelig tid, sier generalsekretær Jeffrey Huseby på NMS sine nettsider.

Folkehelseinstituttet (FHI) fraråder ikke reise til Madagaskar på sine nettsider, men oppfordrer alle reisende til å ta forholdsregler, særlig i områder med påvist smitte. Det betyr at en blant annet ikke bør besøke steder med syke, være nøye med hygiene, ikke oppsøke steder med større samlinger av folk og gjerne begynne på antibiotikakur før man reiser.

Generalsekretær Jeffrey Huseby forteller til NRK at de valgte å avlyse feiringen etter anbefalinger fra lokale myndigheter.

– Myndighetene har gjort en del tiltak for å hindre spredning. De har blant annet anbefalt å avlyse eller utsette store samlinger, og her var det snakk om en stor feiring, sier han til NRK.

NMS har til sammen fem fastboende misjonærer og fire studenter på Madagaskar for tiden. Huseby forteller at de ikke har planer om å evakuere dem nå.

– Vi har kontakt med våre, og vi følger situasjonen hele tiden. Hvis FHI fraråder reise til øya så er det gode sjanser for at de blir evakuert, sier han. KPK

LAST NED NOTISEN PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HERPowered by Cornerstone