kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Lagsleder talte til FN

Publisert 05.10.2017
Leder i Laget Interact, Daniel Overskott (27), talte 2. oktober til FNs generalforsamling som ungdomsdelegat på vegne av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

På FNs møte som hadde tittelen «Sosiale, kulturelle og menneskerettslige spørsmål», talte Overskott om inkludering av minoriteter i Norge, og brukte mye av erfaringene fra Laget Interact, tidligere KIA Ung, sitt arbeid.

– Det som var viktig å få frem er inkluderingen av minoriteter i verden. Ikke bare at de skal komme hit som gjester, men å få lov til å bidra i samfunnet, forteller Overskott til avisen Dagen.

Han legger til at det viktigste for Laget Interact er å kunne fremme verdien med flerkulturelle fellesskap, og være med å forhindre forfølgelse av religiøse minoriteter, at barn opplever å bli sårbare under krig, og forhindre mekanismen i menneskehandel og barneprostitusjon.

Interact er Lagets flerkulturelle kompetansenettverk som blant annet jobber sammen med migrantmenigheter i storbyene.

Overskott forteller til Dagen at han synes det var en fantastisk mulighet til å få være med og forme arbeidet i FN med bakgrunn i de erfaringene Laget Interact har.

– Det er en unik følelse, og jeg er veldig takknemlig, sier han.

Lagslederen ble valgt ut som LNUs representant blant flere nominerte fra hele landet. Leder for LNU, Rode Margrete Hegstad, forteller at de er svært stolte over Overskott.

– Det er viktig at vi blir lyttet til og får være med å bidra i forhandlingene, og Overskotts engasjement for flyktninger og rettigheter lokalt og nasjonalt, gjør ham til en god representant, forteller Hegstad. KPK

LAST NED NOTISEN PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HER

Les mer om Laget Interact her.

 Powered by Cornerstone