kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Økt press mot troende kinesere

Publisert 21.07.2017
En fersk kunngjøring fra Kinas kommunistiske parti gjør det klart at partiet ikke ønsker religiøst troende velkommen.

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HER

Det er offisielt ulovlig å være en troende person i Kinas kommunistiske parti, ifølge en ny uttalelse utgitt av landets statlige administrasjon for religiøse saker skriver CBN News.

– Partimedlemmer burde ikke ha religiøs tro, noe som er en rød linje for alle medlemmer, skrev Wang Zuoan, direktør for administrasjon for religiøse saker.

I stedet er det marxismen og partiets politikk de mener bør være hvert medlems trossystem.

– Partimedlemmer bør være faste marxistiske ateister, adlyde partiets regler og holde seg til partiets tro ... de har ikke lov til å søke verdier og tro gjennom religion, sier Wang Zuoan.

Kommunistiske ledere sier at partiets siste angrep på tro er på grunn av dens kraftige innflytelse. De tror at religion er farlig for det kommunistiske partiets enhet.

– Noen personer som hevder å være lærde, støtter religiøs tro i partiet. Dette har undergravd partiets verdier basert på dialektisk materialisme, sier Zhu Weiqun, leder av komiteen for etnisitet og religion i det politiske rådgivende organet The Chinese People's Political Consultative Conference (CPPCC).

Times of India rapporterer at noen partiledere mener at religiøs tro er en trussel mot nasjonal sikkerhet.

– Noen utenlandske styrker har brukt religion til å infiltrere Kina, og ekstremisme og ulovlige religiøse aktiviteter sprer seg noen steder. Det har truet nasjonal sikkerhet og sosial stabilitet, sier Wang Zuoan.

Presidenten i den kristne organisasjonen China Source, Brent Fulton, sier at den siste kunngjøringen kan bety at kristne i Kinas kommunistiske regjering blir tvunget til å tre av.

– Det er mulig, fremover, at vi vil se kristne og andre religiøse troende fjernet fra partiet, sier Fulton til CBN News.

Han advarer også at troende kan bli fjernet fra andre stillinger i samfunnet hvis dette fortsetter.

Fulton mener tiden er moden å be for Kina.

– Vi må be om at Herren vil bevege hjertene til Kinas ledere til å erkjenne at de kristne i deres midte ikke er en trussel mot landet, men er faktisk folk som vil gi et stort bidrag til nasjonens fremtid, sier han.KPK

 Powered by Cornerstone