kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Hjelper syklon-ofre

Publisert 31.05.2017
Strømmestiftelsen har bevilget et nødhjelpsfond på en halv million kroner etter at den tropiske syklonen «Mora» har ført til store ødeleggelser i Sør- og Sørøst-Asia.

Strømmestiftelsen driver nå akutt hjelpearbeid i Myanmar, Bangladesh og Sri Lanka etter syklonens herjinger. Så langt er over 200 mennesker bekreftet omkommet på Sri Lanka.

– Strømmestiftelsen jobber med lokale partnere, som allerede er på plass i flere av områdene rammet av syklonen. De melder om svært vanskelige forhold, oversvømmelser, og store jordskred, forteller fungerende generalsekretær i Strømmestiftelsen, Kristine Sødal, i en pressemelding.

– Vi er i full gang med å dele ut rent vann, mat, klær, varme tepper og midlertidig husly til de som er rammet. Vi stiller med redningsbåter for å hjelpe ut ofre. Vi følger utviklingen av situasjonen nøye, og midlene benyttes fortløpende i dialog med partnerne som ser an behovene, forteller hun.

Sødal forteller at syklonene før ofte kom i treårssykluser. Slik er det ikke lenger.

– Nå ser vi at de kommer hvert år. Det rammer de aller mest sårbare av oss; de fattigste som bor langs elver og i mangroveskogen. Her er bakken ofte løs og sårbar for farlige jordskred. Dermed blir det de fattigste av som igjen er de største ofrene med mer ekstremt og uforutsigbart vær, sier hun.

Bangladesh forbereder seg på å evakuere rundt en million mennesker fra spesielt utsatte områder. I det lavtliggende landet er faren for flom overhengende, og infrastrukturen er dårlig. KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HERPowered by Cornerstone