kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Vatikan-delegasjon til Aleppo

Publisert 25.01.2017
Pave Frans sendte en gruppe av sine medarbeidere til den krigsherjede byen for å vise sin solidaritet.

Vatikanet offentliggjorde tirsdag at en gruppe bestående av monsignor Giampietro Dal Toso, kardinal Mario Zenari og monsignor Thomas Habib besøkte Aleppo fra 18. – 23. januar, melder Catholic Herald.

Delegasjonen møtte "kristne samfunn og deres pastorer, som uttrykte takknemlighet til paven for hans konstante bekymring for elskede Syria", heter det i uttalelsen fra vatikanet.

De besøkte også flere flyktningleirer og katolske institusjoner som bistår i hjelpearbeidet , blant annet et humanitært hjelpesenter som drives av Caritas Aleppo.

Monsignor Dal Toso og delegasjonen understreket viktigheten av å gi til nødhjelpsarbeid til det syriske folk.

– Med støtte fra den universelle kirke og takket være sjenerøse bidrag fra det internasjonale samfunn, kan slik hjelp intensiveres i fremtiden for å møte de økende behovene til folk, sa Vatikanet.

Medlemmer av delegasjonen deltok også i en økumenisk bønnesamling som sammenfalt med Bønneuken for kristen enhet, samt flere møter med muslimske representanter.

"Religioners ansvar i utdanning for fred og forsoning" var blant sakene som ble diskutert under møtene, ifølge Vatikanet. KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HERPowered by Cornerstone