kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Major bedt om å fjerne Bibelen

Publisert 31.08.2016
Nå får den amerikanske luftforsvarsmajoren likevel beholde Bibelen på pulten sin.

Den sekularistiske organisasjonen The Military Religious Freedom Foundation (MRFF) anklaget major Steve Lewis for å bryte med det amerikanske luftforsvarets regler ved å ha den åpne Bibelen på pulten sin og krevde en «rask, synlig og aggressiv straff» overfor majoren. Saken ble omtalt av flere amerikanske medier deriblant The Blaze.

Luftforsvaret fikk først Lewis til å fjerne Bibelen fra pulten og startet en etterforskning. Major Lewis fjernet ifølge The Christian Institute Bibelen frivillig etter anklagen da han ikke ønsket at saken skulle skape forstyrrelser i hans enhet.

Nå sier det amerikanske luftforsvaret at ingen regler er brutt og at det å ha en åpen Bibel på et skrivebord er godt innenfor bestemmelsene av deres forskrifter om religiøse uttrykk.

– Major Lewis har lov til å ha sin bibel på pulten sin hvis han ønsker det, sier oberstløytnant David Fruck.

MRFFs grunnlegger Michael Weinstein hevdet i anklagen at Bibelen «forgiftet» atmosfæren på kontoret til luftforsvaret. Han sa at den åpne Bibelen representerte «en skamløs visning av sekterisk kristen triumfalisme og eksepsjonalisme» som gjorde at «hjelpeløse underordnede» måtte se den daglig. De kaller resultatet av etterforskningen et «narrespill». KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HER

 Powered by Cornerstone