kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Kristen aktivist dømt i Kina

Publisert 05.08.2016
Nok en kinesisk menneskerettighetsaktivist, Gou Hongguo, er dømt for «undergravende» aktivitet i Kina.

Dette er den fjerde slike saken på fire dager, melder den svenske avisen Dagen.

Ifølge retten i Tianjin, som tok opp Gou Hongguos sak fredag, hadde den kristne mannen vært i utlandet for å få opplæring i «å styrte statsmakten».

Etter en rask rettsak ble Gou Hongguo dømt til tre års betinget fengsel etter anklager om blant annet å snu folket mot regjeringen og prøve å styrte det sosialistiske systemet.

Minst tre andre tilfeller av «undergravende» aktivitet ble behandlet i den samme domstolen i Tianjin tidligere i uka. Onsdag ble menneskerettsaktivisten Hu Shigen, som tilhører den samme kirken som Gou Hongguo, dømt til sju og et halvt års fengsel på samme grunnlag.

Utenom de to kristne aktivistene ble aktivisten Zhai Yanmin ble dømt til tre års fengsel denne uka for forbrytelser som å ha viftet flagg og ropt slagord. Zhou Shifeng, direktør i advokatfirmaet Fengrui i Beijing, ble dømt til sju år i fengsel. Advokatfirmaet hans har forsvart regimekritikere, ofre for seksuell utnyttelse og medlemmer av forbudte religiøse grupper.

Disse er blant dusinvis av advokater og aktivister som har blitt arrestert og straffeforfulgt siden i fjor sommer, da den kinesiske regjeringen under ledelse av president Xi Jinping intensiverte jakten på dissidenter. KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HER

 Powered by Cornerstone