kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Clinton lytter til kristne stemmer

Publisert 03.08.2016
I hele sommer har rådgivere til de amerikanske demokratenes presidentkandidat møtt katolske og evangelikalske grupper til lytteøkter.

Hillary Clintons rådgivere og støttespillere møtte nylig evangelikalske og katolske toppledere i Washington til "lytteøkter" for å diskutere politikk for den demokratiske presidentkandidaten, skriver Christian Today.

Lytteøktene foregikk bak lukkede dører med om lag et dusin religiøse ledere hver gang. Øktene var ifølge Christian Today ikke for å få støtte til kampanjen, men for å lytte til bekymringer og anbefalinger om spørsmål som flyktninger, fattigdom og internasjonal bistand.

En representant fra United States Conference of Catholic Bishops var til stede på et av de første møtene.

– Vi er åpne for å møte med begge parter rundt utviklingsspørsmål, sa han og fortalte at diskusjonen oppmuntret til religiøse perspektiver på politiske ideer.

Galen Carey fra National Association of Evangelicals advarte Clinton mot å påtvinge “ny ortodoksi” på sosiale spørsmål som homofile ekteskap I andre land, da det kunne tvinge konservative religiøse organisasjoner ut.

– Hvis regjeringen prøver å innføre ideologiske begrensninger på sivilsamfunn, så kan vi skrives ut av bildet, og det ville være en tap-tapssituasjon, for våre organisasjoner, men enda viktigere for det arbeidet som må gjøres, sa han. KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HERPowered by Cornerstone