kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

NLM bygger ny skole til 30 millioner

Publisert 11.07.2016
Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) åpner sin tredje videregående skole i Rogaland.

– Vi starter skolen allerede i august i leide lokaler. Så håper vi at en ny skole står klar til neste høst, forteller rektor Leif Kåre Kolnes ved Kristen videregående skole Haugalandet (KVH) til avisen Dagen.

Nytt lokale for NLM Haugesund inngår i prosjektet. Så langt er det kommet inn 25 søknader til den nye skolen. Kolnes sier til avisen at han håper de kan starte med omkring 15 elever i august. 

Utdanningsdirektoratet har gitt godkjenning for en videregående skole uten internatdrift med studiespesialisering for totalt 190 elever.

På spørsmål om det er behov for en ny kristen videregående skole på Haugalandet svarer rektoren følgende:

– Danielsen har de siste årene startet grunnskoler både i Karmøy og Haugesund, og vi ønsker å gi disse elevene et videre tilbud når de er ferdige. NLM har jo allerede Lundeneset videregående skole, men her er det så stor respons at bare omtrent én av to søkere får plass. Derfor er det behov for en ny kristen videregående skole her i regionen, sier Kolnes til avisen. KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HERPowered by Cornerstone