kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Åpner ny sjømannskirke på Mallorca

Publisert 26.04.2016
Førstkommende søndag vigsler biskop Halvor Nordhaug den nye Sjømannskirken på Mallorca.

Sjømannskirken, som har vært etablert på øya siden 1987, har flyttet fra strandpromenaden i Magaluf til nye og større lokaler i Palma Nova/Son Caliu nærmere Palma. Her er det flere nordmenn og aktivitet hele året.

– Vi har fått muligheten til å lage en helt ny sjømannskirke som er godt tilpasset kirkens aktivitet framover. Vi gleder oss til å ønske velkommen og fortsatt være et viktig kirkelig, kulturelt og sosialt møtested for nordmenn i utlandet, sier sjømannsprest Jan Oddvar Skisland i en pressemelding.

Flyttingen er mulig på grunn av reiselivsmannen Per G. Braathen og hans kone Ellen Braathen. De har i samarbeid med Sjømannskirken pusset opp og gjort om et tidligere næringslokale og enebolig til sjømannskirke, kombinert med bolig for medarbeiderne.

I dag er det rundt 1.500 fastboende nordmenn på Mallorca. I tillegg besøker 250.000 norske turister den populære ferieøya årlig. KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HER

 

NYNORSK

Opnar ny sjømannskyrkje på Mallorca

Fyrstkomande søndag vigslar biskop Halvor Nordhaug den nye Sjømannskyrkja på Mallorca.

 

Sjømannskyrkja, som har vore etablert på øya sidan 1987, har flytta frå strandpromenaden i Magaluf til nye og større lokale i Palma Nova/Son Caliu nærmare Palma. Her er det fleire nordmenn og aktivitet heile året.

– Vi har fått høvet til å lage ei heilt ny sjømannskyrkje som er godt tilpassa kyrkja si aktivitet framover. Vi gleder oss til å ønskje velkomen og framleis vere ein viktig kyrkjeleg, kulturell og sosial møtestad for nordmenn i utlandet, seier sjømannsprest Jan Oddvar Skisland i ei pressemelding.

Flyttinga er mogeleg på grunn av reiselivsmannen Per G. Braathen og kona hans Ellen Braathen. Dei har i samarbeid med Sjømannskyrkja pussa opp og gjort om eit tidlegare næringslokale og einebustad til sjømannskyrkje, kombinert med bustad for medarbeidarane.

I dag er det rundt 1.500 fastbuande nordmenn på Mallorca. I tillegg gjestar 250.000 norske turistar den populære ferieøya årleg. KPKPowered by Cornerstone