kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Nedgang for menneskerettigheter i Tyrkia.

Publisert 22.04.2016
Demokratiske prinsipper og menneskerettigheter i landet svekkes.

Dette varsler en fersk rapport om trosfrihet i Tyrkia laget av Christian Solidarity Worldwide (CSW). Rapporten bemerker at flere tyrkiske akademikere og journalister, samt representanter fra trossamfunn, blir stadig mer bekymret av den forverrede menneskerettighetssituasjonen i landet ettersom rommet for kritisk dissens krymper og sensuren øker.

CSW oppfordrer tyrkiske myndigheter til å ta grep mot det de oppfatter som økende polarisering og svekking av demokratiske prinsipper og menneskerettighetene i landet.

– Vår nye Tyrkia-rapport viser at for å oppfylle sitt løfte om demokrati og stabilitet, som ble gitt tyrkerne etter 2015-valget, må regjeringspartiet ta konkrete skritt for å bevare mangfold i landet, for å forhindre erosjon av sekularisme og stanse sin aksjon mot media, sier CSWs administrerende direktør Mervyn Thomas.

Både mediefolk, religiøse minoriteter og akademikere CSW har snakket med rapporterer om et politi som er passive i forhold til trusler som disse gruppene utsettes for.

Stefanusalliansen i Norge tildeler i år Stefanusprisen til tyrkiske dr. Mine Yildirim og dr. Aykan Erdemir som jobber for å bedre situasjonen med trosfrihetsutfordringer i Tyrkia. KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HERPowered by Cornerstone