kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Ny generalsekretær i Luthersk Mission

Publisert 15.01.2016
Søren Skovgaard Sørensen (43) blir ny generalsekretær i danske Luthersk Mission.

Han kommer fra stillingen som sogneprest og menighetskoordinator i Græsted sogn, og overtar som generalsekretær etter Jens Ole Christensen, som sluttet 1. oktober i fjor.

Skovgaard Sørensen har lang fartstid i organisasjonen. Som ung var han barne- og ungdomsarbeidet på hjemøyen Bornholm, og i perioden 2004-2008 var han sammen med sin kone utsendt misjonær til Etiopia.

– Hovedmotivasjonen min for å si ja til oppgaven som generalsekretær er at jeg igjen får lov til å jobbe med misjon på globalt og nasjonalt plan. Både min tid som misjonær i Etiopia og tiden i Græsted har hatt misjon som utgangspunkt, sier han.

Han begynner i stillingen 1. mars 2016. KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HER

 

NYNORSK

Ny generalsekretær i Luthersk Mission

Søren Skovgaard Sørensen (43) blir ny generalsekretær i danske Luthersk Mission.

Av: KPK

Han kjem frå stillinga som sokneprest og kyrkjelydskoordinator i Græsted sokn, og overtek som generalsekretær etter Jens Ole Christensen, som slutta 1. oktober i fjor.

Skovgaard Sørensen har lang fartstid i organisasjonen. Som ung var han barne- og ungdomsarbeidar på heimøya Bornholm, og i perioden 2004-2008 var han saman med kona si utsend misjonær til Etiopia.

- Hovudmotivasjonen min for å seie ja til oppgåva som generalsekretær er at eg igjen får lov til å jobbe med misjon på globalt og nasjonalt plan. Både mi tid som misjonær i Etiopia og tida i Græsted har hatt misjon som utgangspunkt, seier han.

Han begynner i stillinga 1. mars 2016. KPKPowered by Cornerstone