kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Skjøt kristne studenter i Oregon

Publisert 02.10.2015
Mannen som skjøt og drepte flere personer i Oregon torsdag, skal ha bedt kristne studenter om å reise seg opp for å deretter skyte dem.

Det meldte flere amerikanske medier fredag. Det er den 26 år gamle Chris Harper Mercer som skal ha skutt og drept flere personer inne på skoleområdet til Umpqua Community College i byen Roseburg i Oregon torsdag.

Studenten Anastasia Boylan fortalte sin familie om hva som skjedde i hennes klasserom.

– Da de kristne reiste seg opp sa han, «bra, siden du er kristen skal du få se Gud om ett sekund», forteller faren til Anastasia Boylan til CNN.

Til den lokale avisen News Review fortalte 18 år gamle Kortney Moore at gjerningsmannen ba alle om å legge seg ned på gulvet. Deretter skal han ha bedt dem om å reise seg og fortelle hvilken religion de tilhørte, før han fortsatte skytingen, skriver NRK.

Gjerningsmannen hadde ifølge øyenvitner med seg flere skytevåpen, og ble drept i en skuddveksling med politiet. KPK

LAST NED SAKEN I TEKSTFORMAT HER

NYNORSK

Skaut kristne studentar i Oregon

Mannen som skaut og drap fleire personar i Oregon torsdag, skal ha bede kristne studentar om å reise seg opp for å deretter å skyte dei.

Av: KPK

Det melde fleire amerikanske medium fredag. Det er den 26 åra gamle Chris Harper Mercer som skal ha skote og drepe fleire personar inne på skuleområdet til Umpqua Community College i byen Roseburg i Oregon torsdag.

Studenten Anastasia Boylan fortalde familien sin om kva som skjedde i klasserommet hennar.

- Då dei kristne reiste seg opp sa han, «bra, sidan du er kristen skal du få sjå Gud om eitt sekund», fortel faren til Anastasia Boylan til CNN.

Til den lokale avisa News Review fortalde 18 år gamle Kortney Moore at gjerningsmannen bad alle om å leggje seg ned på golvet. Deretter skal han ha bede dei om å reise seg og fortelje kva religion dei tilhøyrde, før han heldt fram med skytinga, skriv NRK.

Gjerningsmannen hadde ifølgje augevitne med seg fleire skytevåpen, og blei drepen i ei skotveksling med politiet. KPKPowered by Cornerstone