kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Økt forfølgelse av kristne i Tanzania

Publisert 26.06.2015
Regjeringen i Tanzania har gradvis økt sin forfølgelse av kristne, melder Åpne Dører.

Ifølge Worthy Christian News (14. mai 2015) ble tre pastorer fra den tanzanianske Mafia-øyen innkalt til registreringskontoret. Rapporten siterer Barnabas Aid, som sier:

«Pastorene ble innkalt til registreringskontoret med navnene på menighetene sine, fødselsattestene og kirkens registreringsnummer».

Bakgrunnen skal være påstander om at kirken influerer folk til den kommende folkeavstemningen om forslag til ny grunnlov.

– Regjeringen i Tanzania har arbeidet med grunnlovsforslaget, men lot være å holde folkeavstemningen som planlagt. Grunnlovsskissen inneholder en bestemmelse som introduserer Kadhi (Sharia)-domstoler over hele landet, sier en forfølgelsesanalytiker med navn Ashgarie, som jobbber i World Watch Research. Han fortsetter:

– Kristne har påstått at en slik bestemmelse, uten tvil, ville skape en situasjon på linje med det som har vært tilfelle på Zanzibar i mange år.

På Zanzibar skal mange kristne, også utlendinger, ha blitt angrepet etterhvert som Sharia-lover har blitt innført. KPK

LAST NED NOTISEN I TEKSTFORMAT HER

 

Relaterte artiklerPowered by Cornerstone