kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Ny kristen friskole i Sarpsborg

Publisert 25.02.2015
Menigheten Troens Ord starter opp kristen grunnskole i Sarpsborg til høsten.

Skolen, som får navnet Olavsborg kristne skole er godkjent for 230 elever men regner med å starte opp med 20 til 25 elever første høsten.

Troens Ord ønsker at skolen skal bli en kristen friskole for hele Nedre Glomma-regionen, og rektor Helene Auseth mener det er behov for et alternativ til den offentlige skolen i dette området.

– Vi ønsker at det skal være et sted der kristne familier kan sende sine barn. Det er en trend og en tendens om at det som har med tro skal dysses ned, og det får lite rom i den vanlige norske skolen, sier Auseth til NRK Østfold.

Olavsborg kristne skole fikk tillatelse til å starte opp allerede i 2012, men på grunn av at Troens Ord samtidig etablerte seg som menighet i Sarpsborg mente styret det var klokt å vente med grunnskolen.

Auseth opplyser til NRK at mange familier har allerede henvendt seg til henne og meldt sin interesse for skolen. KPKPowered by Cornerstone