kpk - til forsiden
               
Kristelig Pressekontor postboks 101 tlf 69 88 43 90 faks 69 88 43 94 e-post kpk@kpk.no
 
 
 

 

KPK leverer tekst og bilder til aviser og andre medier, som abonnerer på stoffet. Andre som besøker siden, kan lese nyhetsstoffet 24 timer etter at det er sendt ut til abonnentene.
Tekst på bokmål og nynorsk.

Kvitsund lanserer nye programfag

Publisert 22.02.2015
Kvitsund Gymnas ønsker å gjøre seg mer aktuell for næringslivet i Telemark og lanserer derfor nye fag i informasjonsteknologi, entrepenørskap og bedriftsutvikling.

Rektor ved den NLM-drevne skolen, Torleif Belck-Olsen håper det nye tilbudet vil gjøre at mange av skolens elever fra Vest-Telemark vil skape seg en framtidig arbeidsplass i regionen.

– Mange av arbeidsplassene i Vest-Telemark er små firma med en eller to tilsatte. Kvitsund ønsker å være med å trene elever i å utvikle gode ideer til bærekraftige virksomheter slik at flere kan skape sin egen arbeidsplass i nærmiljøet, sier Belck-Olsen til Utsyn.

Rektoren mener at programfagene er spesielt relevante for næringslivet i Vest-Telemark da mange av bedriftene i regionen har satset på utvikling av programvare eller drift av digital infrastruktur. 

– Ved å tilby informasjonsteknologi som programfag kan Kvitsund være første skritt inn i fagmiljø som allerede er etablert, eller for noen som ønsker å utvikle sine egne gründerideer i området.

Kvitsund Gymnas er en kristen internatskole som ligger ved Kviteseid i Telemark. Skolen har i underkant av 200 elver og rundt 175 av disse bor på skolens internat. KPK

 Powered by Cornerstone